Woning verbouwen is hot

Woning verbouwen is hot

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Een nieuwe woning kopen kan voor velen een probleem zijn op de verhitte huizenmarkt van nu. Daarom kiezen velen uiteindelijk ervoor om hun huis dan maar naar smaak te gaan verbouwen.

Volgens diverse instanties draaien de klussers, woonwinkels en bouwmarkten op volle toeren. Ook wel logisch te verklaren omdat het tegenwoordig lastig kan zijn om een woning te bemachtigen. Niet alleen vanwege de krapte op de huizenmarkt maar ook doordat:

  • het eigen geld dat moet worden meegenomen om de woning te kunnen financieren - niet iedereen heeft dat volledige bedrag zomaar ergens liggen.
  • de lage rente op het spaargeld - investeer in het eigen geluk
  • de lage rente op leningen - geld lenen was nog nooit zo gemakkelijk en goedkoop

Een aantal tips:

Door te investeren in een eigen woning kunnen mensen toch het gevoel krijgen een nieuw huis te hebben bemachtigd. Verbouwen kan dus alleen al vanwege het woongenot een goede investering zijn: waarde stijging van de woning nog niet eens meegeteld.

Een badkamer verbouwen of een nieuwe keuken laten plaatsen kan buiten het financiële gedeelte een behoorlijke impact hebben op het (gezins)leven. Maak daarom van te voren een goed plan met uw klusser en zorg dat eventueel douche en eet mogelijkheden zijn geregeld ten tijde van de verbouwing. Douchen/eten bij vrienden of familie kan door velen als prettig ervaren worden maar zorg voor wat afwisseling (in locaties). Je moet elkaar ook niet op de zenuwen gaan werken ....

Zorg er ook altijd voor dat eventuele vergunningen goed en op tijd zijn geregeld zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Een verbouwing kan enorme vertragingen oplopen wanneer een vergunning een 'must' is en deze niet geregeld is. Nog maar te zwijgen van de eventuele financiële consequenties.

Bouwmarkten, woonwinkels en webshops hebben vaak acties en/of kortingsbonnen/codes. Wanneer u dit nauwlettend in de gaten houdt kan dit ook een hoop geld besparen.

Gelezen: 2790 keer