De invloed van een verbouwing

De invloed van een verbouwing

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Het eind resultaat van uw verbouwing is natuurlijk fantastisch. Maar de weg er naar toe kan niet altijd even gezellig te zijn. Hieronder wat tips om rekening mee te houden wanneer u gaat verbouwen.

Voordat de verbouwing gaat starten is het goed om rekening te houden met een aantal zaken:

1. Financieel:

U heeft alle financiën geregeld met Onze Klusser en de offerte is goedgekeurd, getekend en wel geretourneerd. Maar hebt u ook rekening gehouden met eventuele tegenslagen? Tijdens een verbouwing kunnen er zaken aan het licht komen die vooraf niet in te schatten waren. Stel dat bijvoorbeeld een nieuw plafond in het verbouwingsplan is opgenomen. Onze klusser gaat aan de slag met het verwijderen van het oude plafond en nu blijkt, nu pas zichtbaar, dat er een lekkage is aan het platte dak. Er zal dan toch iets gedaan moeten worden aan deze lekkage - dus er komen extra kosten op u af.

Gemiddeld genomen is de stelregel dat het veilig is wanneer u rekening houdt met een 10% tot 20% financiële reserve (van de totale verbouwingskosten) om tegenslagen te kunnen opvangen.

2. Planning

Vooraf wordt er een planning gemaakt (van week tot week of van dag tot dag - afhankelijk van de omvang van de verbouwing). Stel er is afgesproken dat er muren gestuced moeten worden. Afhankelijk van de dikte van de opgebrachte laag stuc is hier een droogtijd voor nodig. Wanneer het warm is buiten zal dit de droogtijd kunnen verkorten maar wanneer het koud is dan kan de droogtijd langer zijn. Helaas hebben wij de weersinvloeden niet in de hand en kan het zomaar zijn dat de vooraf ingecalculeerde droogtijd langer is dan geplanned. Houdt daarom altijd rekening met vertragingen en/of uitlopen van het verbouwingsschema. Dit voorkomt wrijving en teleurstellingen.

3. Gezinsleven

Wanneer het gezin gedurende de verbouwing gewoon in de woning aanwezig is kan dit voor ongemakken zorgen. Stel u verbouwt de badkamer, dan dient u toch ergens een plekje moeten vinden voor uw lichaamsverzorging. Tandenpoetsen gaat vaak nog wel ergens boven een gootsteen maar douchen is een ander verhaal. Zorg dat u vooraf hebt geregeld waar u kunt douchen (bij familie of vrienden of een goede buur) en probeer daarbij verschillende adressen te gebruiken zodat u niet te veel inbreuk maakt op andermans privacy waardoor ongemakkelijke situaties zouden kunnen ontstaan. Wanneer een verbouwing langer duurt en u dus langer en vaker gebruik moet maken van externe bronnen kan dit een grote impact hebben op uw dagelijkse gezinsleven. Probeer hier dus goed mee om te gaan: dit voorkomt stress voor zowel u als voor de Onze Klussers die in uw woning aanwezig zijn.

4. De instelling

Wanneer u zorgt voor een open en relaxte instelling (en hieraan ook vasthoudt gedurende het gehele klusproces) zal dit u helpen om niet in paniek te schieten wanneer zaken niet zo lopen als dat u had verwacht. Dit draagt alleen maar bij aan een gezellige(re) en gemoedelijke sfeer tijdens de verbouwing.....voor u zelf en ook voor Onze Klussers. Een verbouwing kan immers ook heel leuk zijn!

Gelezen: 3161 keer