Verbouwen grootschalig of gefaseerd

Verbouwen: Grootschalig of gefaseerd

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Mits de financiële middelen er zijn kunt u ervoor kiezen om een huis in één keer te verbouwen of dit gestructureerd en gefaseerd te doen. Hieronder de voor en nadelen op een rij.

Voordelen Grootschalig:
- Wanneer u in één keer een heel (of groot gedeelte van een) huis gaat verbouwen heeft u maar 1 keer de 'nadelige' gevolgen. Denk hierbij aan de troep/rotzooi/afval/stof van het boren en breken tijdens de opbouw of sloopwerkzaamheden.
- De totale duur van de verbouwing duurt relatief korter omdat alle materialen al klaar staan of aanwezig zijn om diverse projecten (gelijktijdig) aan te pakken.
- Wanneer er een financiering moet worden afgesloten kan dit direct gedaan worden voor het gehele project
- U krijgt in 1 keer een volledig 'nieuw' huis

Nadelen Grootschalig:
- Soms zit u gedurende een langere tijd in een woning die niet of nauwelijks bewoonbaar is vanwege de werkzaamheden die er plaatsvinden. Dit betekent: leven met de ongemakken die er op dat moment zijn of zoeken naar een alternatieve woonruimte voor de duur van de geplande bouw werkzaamheden. Kan dit niet bij vrienden en/of familie dan kan dit voor een extra kostenpost zorgen.

Voordelen Gefaseerd:
- Afhankelijk van de werkzaamheden kunt u (redelijk) snel van van de geboekte resultaten genieten.
- U kunt 'rust-momenten' nemen tussen de verschillende projecten.
- De investeringen zijn in de regel kleiner waardoor u na het ene project weer kunt gaan sparen voor het volgende: Mega groot kapitaal niet vereist...

Nadelen Gefaseerd:
- Er zijn meerdere momenten dat u in de troep/rotzooi/afval/stof zult zitten. Verbouwingen en stof bijvoorbeeld, gaan altijd hand in hand met elkaar en die stof verspreidt zich door de hele woning, tot in de kleinste hoekjes. U bent dus meer tijd kwijt aan het schoonmaken/schoonhouden van uw woning.
- Bij het afsluiten van financieringen kunt u te maken krijgen met kosten die éénmalig aan deze financiering verbonden zijn. Heb u dus een lening nodig voor ieder gedeelte van een verbouwing, dan kan dit hogere kosten met zicht meebrengen wanneer u deze leningen afzonderlijk van elkaar gaat afsluiten.

Gelezen: 3729 keer
Meer in deze categorie: De invloed van een verbouwing »